top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Benden Bir Şey Saklıyorsun

Güncelleme tarihi: 5 Ara 2020


Haziran 2007 de eşimle nişanlandık. İki yıl nişanlı kaldık. Nişanlılığımız boyunca ben ona, o bana bağlandık. Birbirimizi daha çok sevmeye başladık. Derken eşimin tedirgin, canının sıkıntıda olduğunu hissetmeye başladım. ‘Benden bir şeyler saklıyorsun. Ne olduğunu söyler misin?’ dedim. ‘Zamanı gelince anlatacağım’ dedi.

2009 yılında bilgisayar kursuna gidiyordum. Bir gün kurs bitimi ‘Sana bir şeyler anlatmam gerek’ diyerek beni almaya geldi. Beraber yemek yedik. Bu arada ben baya sabırsızlanıyor, bir an önce anlatmasını bekliyordum. Yemekte anlatamadı. Beni en sevdiğim özgün müzik çalan kafeye götürdü. Konuşmaya başlarken çok tedirgindi. Söze ‘kararın ne olursa olsun, anlatacaklarımın sadece ikimizin arasında kalmasını rica ediyorum’ diyerek başladı.


Sonra ‘ben HIV pozitifim’ dedi...

HIV’in ne olduğunu anlattı. Bende ‘bunun için mi bu kadar zorlandın, stresliydin?’ dedim. ‘Ben seni çok seviyorum. HIV’in benim için önemi yok. Gerekirse üstesinden beraber geliriz’ dedim. Birbirimize sımsıkı sarıldık.


Bir ay sonra evlendik. Çok mutluyduk, mutluyuz. Ne kadar mutlu olsak da arada zor zamanlarımız oldu. Ama sevgimizle her şeyin üstesinden geldik.


Çocuk sahibi olmaya karar verdik. Bir iki aşılama denemesinden sonra, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olduk. Bebeğimizi ilk kucağımıza aldığımızdaki duygularımızı tarif edemem. Şimdi 4 yaşında dünyalar güzeli bir kızımız var. Ardından ‘Belirlenemeyen=Bulaşmayan’ ile doğal yollarla ikinci çocuğumuzu yaptık. Onu da 10 gün önce kucağımıza aldık. Hayatımıza renk, canlılık kattılar. Şu an kendimizden çok kızlarımızı düşünüyoruz.

Temmuz 2020’de evliliğimizin onbirinci yıllını doldurduk. Bir gün olsun ‘eşime neden böyle oldu?’ diye sormadım. Şu ana kadar ailemde kimse bizimle ilgili veya HIV’le ilgili hiç bir şey bilmiyor. Bilmesine de gerek yok. Bu sadece bizi ilgilendiren bir durum. 

Çok şükür sağlıklı ve mutluyuz. Evlatlarımızla ilgili hayal ettiğimiz ne varsa onları gerçekleştiriyorum. Günlerim dolu dolu geçiyor. İlk meleğimle beraber bol bol oynuyoruz, kardeşine şarkılar söylüyoruz. Onu beraber uyutuyoruz. Akşam işten gelen babasını hep birlikte karşılıyoruz. Duygularımı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Aile ve çocuk sahibi olmak isteyen herkese Allah bu güzel duyguyu nasip etsin inşallah.

Kısacası hayat eşimle güzelleşti, çocuklarımızla mükemmelleşti.

İyi ki hayatımdalar.

Meçasu’nun eşi. (HIV negatif)

5.504 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page