top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

3. KLIMUD HIV/AIDS Çalıştayı’nda sunum yaptık

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) tarafından 12-13 Haziran 2021 tarihinde sanal ortamda gerçekleştirilen ‘3. HIV/AIDS Çalıştayı'nda sunum yaptık.


KLİMUD’un Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu tarafından düzenlenen çalıştayın amacı; HIV enfeksiyonunun en etkin şekilde kontrol altına alınmasına yönelik, erken tanıda karşılaşılan zorlukların saptanması, HIV ile enfekte bireylerin test ve tedavi olanaklarına erişimi konularında çözüm önerilerinin geliştirilmesi, farkındalığın arttırılması için gerekli girişim ve eylemlere katkıda bulunmaktı.

13 Haziran 2021 Pazar günü ‘Farklı Disiplinler ve Sivil Toplum Örgütleri bakış açısı ile COVID-19 pandemi döneminde HIV ile ilgili laboratuvar süreçlerinde yaşanan sorunlar’ başlıklı oturumunda sunum yapmak üzere Pozitif-iz Derneği’ni temsilen Çiğdem Şimşek katıldı.


Şimşek, ‘HIV ile Yaşayan Bireyler Gözünden; Covid-19?’ başlıklı sunumuna Pozitif-iz Derneği’nin ana çalışma odağını ve projelerini anlatarak başladı. Konuşmasına ‘HIV ve HIV ile yaşayanlar hakkında’ slaytı ile tanımlamalarda ve sunumlarda kullanılması uygun olan terminolojilere değinerek devam etti.

Ardından Coronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana HIV tanısı alan ve tanılarını bir türlü netleştiremeyen, bu nedenle de tedaviye geç ulaşan HIV pozitiflerin yaşadıkları zorlukları vaka örnekleri ile paylaştı. Covid-19’un HIV ile yaşayan bireyler üzerinde yarattığı etkileri de aktararak sunumunu tamamladı.


Oturum Arda Karapınar (Kırmızı Kurdele Derneği), Polat Yamaner (Pozitif Yaşam Derneği), Aysel Karataş (KLİMUD) ve Rabia Can Sarinoğlu (Klinik Viroloji Çalışma Grubu)’nun sunumları ile devam etti. Sorular ve katkıların ardından oturum tamamlandı.

Çalıştaya davetleri için başta Prof. Dr. Kenan Midilli ve Prof. Dr. Gülden Çelik olmak üzere KLİMUD’a çok teşekkür ederiz.






155 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page