top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Akran Danışmanı Yetiştirme Eğitimleri Projemizi tamamladık

ABD Büyükelçiliği Hibe Programı tarafından desteklenen ve alanda akran liderlerinin sayısını arttırmayı hedeflediğimiz ‘HIV Pozitiflere Yönelik Akran Danışmanı Yetiştirme Eğitimleri Projesi’ni tamamladık.

HIV ile yaşayan kişilerin; HIV’in tıbbi, psikolojik, hukuki ve sosyal boyutlarına ilişkin bilgi edinmelerini ve böylece yaşam kalitelerini arttırmalarını, haklarını bilen ve arayan kişiler haline gelmelerini amaçladığımız projemizi Eylül 2021 – Ocak 2022 tarihleri arasında yürüttük.


2 tur halinde, 12 oturum olarak planladığımız eğitimlerle, Türkiye genelinde 50 HIV ile yaşayan kişiye ulaşmayı hedefledik.


Ulaşacağımız HIV ile yaşayan kişilerin ilk önce kendi ihtiyaçlarını karşılamaları, alacakları eğitimlerin sonucunda HIV statüleriyle barışık, akranlarına rol model oluşturabilecek, HIV’in her yönüne hâkim, akran danışmanlığı ve vaka takibi yapabilecek danışmanların yetiştirilmesini hedefledik.


Proje kapsamında verdiğimiz eğitim içeriklerini, ulaştığımız toplam kişi sayısını ve proje çıktılarını aşağıdaki bağlantılardan daha detaylı olarak okuyabilirsiniz;






56 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page