top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Akran Danışmanlığı, Kapasite Geliştirme ve Savunuculuk Eğitimleri Projesi

Süresi : 5 ay / Ocak 2019 – Haziran 2020

Destekçi : Gilead Sciences /Hayat Bulan Fikirler Destek Programından ödüllü proje

Amaç ve Hedef ve Yöntem :


“Akran Danışmanlığı, Kapasite Geliştirme ve Savunuculuk Eğitimleri”, ülkemizde yıllar içinde ve özellikle de son beş yılda sayıları önemli ölçüde artan HIV pozitiflerin destek, danışmanlık ve eğitim gereksinimini karşılayarak HIV’in tıbbi, psikolojik, hukuki ve sosyal boyutlarına ilişkin bilgi ve dolayısıyla yaşam kalitelerini arttırmayı, haklarını bilen ve arayan kişiler haline gelerek HIV pozitiflere yönelik damgalama ve ayrımcılığı azaltmayı amaçladı.


Bu bağlamda, akranlarına rol model oluşturabilecek, HIV statüleriyle barışık, akran danışmanlığı ve vaka takibi yapabilecek kişilerin yetiştirilmesi hedeflendi.


Projenin danışman ve eğitmen kadrosu, HIV alanında uzun yıllardır aktivizm yapan deneyimli akran danışmanları ile tıp, hukuk, psikoloji, beslenme ve sosyal hizmet gibi alanlardan HIV konusunda çalışmaları olan uzmanlardan oluşturuldu.


Türkiye’den uzmanlara ek olarak yurt dışından yaklaşık 40 yıldır HIV ile yaşayan Benjamin Collins de rol model ve dünyadaki HIV aktivizmini canlı tanığı olarak eğitimlere dahil edilmiştir. HIV pozitiflerin en yoğun olarak yaşadığı 3 şehirde (İstanbul, Ankara ve İzmir) gerçekleşecek 4 eğitimde 80 HIV pozitif kişinin bu eğitimleri alması planlandı.


Çıktı:


Planlandığı gibi sırasıyla İstanbul, Ankara, İstanbul-2 ve İzmir’de eğitimler gerçekleştirildi. Toplamda 63 kişinin katılımcı oldu.


15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page