top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Ankara’da HIV Pozitifler İçin Akran Eğitimi

Güncelleme tarihi: 5 Mar 2023

HIV pozitifseniz ve HIV hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu eğitim tam size göre.


Pozitif-iz Derneği ‘HIV Pozitifler İçin Akran Danışmanlığı ve Vaka Yönetimi Eğitimi Projesi’ kapsamında 12 Mart 2023 Pazar günü Ankara’da.


Gilead ile Hayat Bulan Fikirler Programı tarafından desteklenen ‘‘HIV Pozitifler İçin Akran Danışmanlığı ve Vaka Yönetimi Eğitimi Projesi’nin amacı; HIV pozitif kişilerin akran danışmanlığı gereksinimini karşılayarak, HIV ile yaşamlarını normalleştirmeleri ve HIV’in her yönü ile ilgili kapasitelerinin arttırılması.


Proje kapsamında İzmir ve Ankara’da birer tam günlük eğitimlerin gerçekleştirilmesi planlanandı. 19 Şubat 2023 Pazar İzmir’de, 12 Mart 2023 Pazar günü Ankara’da eğitimler gerçekleştirilecek.


Eğitim İçeriğinde Neler Var ve Kimler Katılabilir?


Alanında uzman kişiler tarafından verilecek olan eğitim; HV’in tıbbi, psikolojik, hukuki ve sosyal alanlarında kendi bilgi ve kapasitelerini arttırmayı isteyen, aynı zamanda isterlerse yeni tanı alan akranlarına destek verme konusunda istekli olan HIV pozitif kişilere yönelik.


Bir tam gün ve ücretsiz olan eğitimler, 20’şer HIV pozitif kişinin katılımı ile sınırlı


Eğitimde ele alınacak başlıca konular şunlar;


► HIV’in Tarihi

► Tıbbi Boyutu, klinik evreleri

► Bulaş ve Bulaşmama Yolları

► Güvenli Cinsellik

► Belirlemeyen=Bulaşmayan Nedir?

► HIV’i Nasıl Konuşur, Nasıl Anlatırız?

► İletişim Becerileri ve Danışmanlık İlkeleri

► Dünyada ve Türkiye’de HIV/AIDS aktivizmi

► HIV’in Hukuki Boyutu

► Türkiye’de HIV Tedavisine Erişim ve Bürokratik İşlemler

► Örnek Danışmanlık Uygulaması


ANKARA eğitimi // 12 Mart 2023 - Pazar günü // 09.30 - 17.30 saatleri arasında



ÖNEMLİ NOT:

Formda istenen bilgiler sadece eğitim hakkında iletişim kurmak, eğitimin yapılacağı adres bilgilerini paylaşmak amacıyla istemekte. Form sonunda bulunan kısmında, bilgilerinin kalmasına onay vermeyen kişilerin verileri eğitim sonrasında silinecek, kayıtlı tutulmayacak.


Katılımcıların verdiği bilgiler 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Pozitif-iz Derneği tarafından korunacak, üçüncü şahıs ve kurumlar ile kesinlikle paylaşılmayacak.


Eğitimle ilgili daha detaylı bilgi almak için info@pozitifiz.org adresine yazabilir veya 0535 519 54 95 (Hafta içi 12:00-19:00) hattımızı arayabilirsiniz.


Başvuru yapan herkese geri dönüş yapılacaktır. Sınırlı sayıda kontenjan olduğundan başvuruların hepsi olumlu değerlendirilemeyebilir. Eğitim İzmir civarındaki şehirlerde yaşayan kişilerin de katılımına açıktır.




258 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page