top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Bianet’te yazı dizimiz yayımlandı…

1 Mart Sıfır Ayrımcılık Günü (2021) kapsamında sevgili muhabir Pınar Tarcan’ın güçlü anlatımı ile kaleme aldığı 4 HIV ile yaşayan dostumuzun hikâyesi Bianet’te "POZİTİF" YAŞAYANLAR ANLATIYOR” röportaj dizisi olarak okuyucular ile buluştu.


Yazı dizinin ilk gününde pandemi sürecinde HIV tanısını bir türlü netleştiremeyen Ferhat’ın yaşadıkları paylaşıldı.


İkinci gününde ise, E. son bir yıllık pandemi sürecinde değinilmeyen bir gerçeği aktardı ve yaşadığı zorlukları anlattı.


Yazı dizimizin final bölümünde HIV tanısını aldıktan sonra ilk karamsarlığı sevgilisinin desteğiyle atlatan Deniz ve pandemi sürecinde tanısını ancak 8 ayda netleştirebilen Mustafa'nın yaşadıkları aktarıldı.

2020 yılında yayımlanan röportaj dizisinin de linklerine buradan ulaşabilirsiniz;


Yazı dizisinin ilk gününde Pozitif-iz Derneği danışanları Sevgi'nin ve Alp'in hikâyesine kulak verelim...


Yazı dizimizin ikinci gününde Meçasu'nun hikâyesini dinledik. 17 yıldır HIV pozitif olan Meçasu, teşhisten sonra sevgilisine pozitif olduğunu açıklıyor...


Yazı dizisinin üçüncü gününde Ebru'yu dinleyelim: Sanki birileri sürekli bunu başkalarına anlatıyor gibi paranoyalar yaşıyordum. İnsanların duymasından inanılmaz korkarken bir anda kendimi Instagram'da hikaye hazırlarken buldum.


Pozitif-iz Derneği Başkanı Çiğdem Şimşek ve Pozitif Yaşam Derneği Avukatı Esra Erin HIV pozitiflerin hakları ve yaşadıkları konusunda sorularımıza uzman olarak sorularımızı yanıtladılar.

63 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page