top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Etkiniz Forum'a Katıldık

"Dayanışma, Hesap Verebilirlik ve İyileşme için İnsan Hakları İzleme" teması ile 18-19 Nisan 2024 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşen Etkiniz Forum’a Pozitif-iz Derneği olarak katıldık.

 

250 kişinin katılımı ile gerçekleşen Etkiniz Forumu, insan hakları izleme çalışmalarının önemini vurgulayan ve #Nedenİzliyoruz hareketinin dayanışma, hesap verebilirlik ve iyileşme alanlarına odaklanan bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

 


Son yaşanan Şubat 2023 depremleri, insan hakları izleme çalışmalarının acil ve kritik bir öneme sahip olduğunu gösterdi. Bu doğal afetler, toplumların direncini test ederken, aynı zamanda insan hakları ihlalleri ve ayrımcı uygulamaların ortaya çıkmasına neden oldu. #Nedenİzliyoruz hareketi, bu tür krizler öncesinde, sırasında ve sonrasında insan haklarını korumanın ve desteklemenin önemini vurguladı.

 

İnsan hakları izleme çalışmaları, kriz öncesi dönemlerde önleyici önlemlerin belirlenmesine katkı sağlayabilir. Bu çalışmalar, toplumların direncini artırarak, krizlerin etkilerini en aza indirmeyi amaçlar. Ayrıca, kriz dönemlerinde insan hakları ihlallerinin ve ayrımcı uygulamaların belirlenmesi, dayanışmanın önüne açılarak etkili müdahalelerin yapılmasını sağlar.

 

Etkiniz Forumu, 18-19 Nisan 2024 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşen toplantıda, "Dayanışma, Hesap Verebilirlik ve İyileşme için İnsan Hakları İzleme" teması altında bu önemli konuları ele aldı. Forum, uluslararası insan hakları uzmanlarını, aktivistleri, sivil toplum liderlerini ve devlet yetkililerini bir araya getirerek, insan hakları alanında daha etkili çözümler bulma yolunda işbirliği ve bilgi paylaşımını teşvik etti.

  


Etkiniz Forumu Hakkında:

 

Etkiniz Forumu, küresel çapta önemli konuları ele almak, çözümler üretmek ve toplumları dönüştürmek için bir platform sağlıyor. Her yıl düzenlenen etkinlikler, liderlerin, uzmanların ve değişim arayanların bir araya gelmesini sağlayarak, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya için çaba göstermekte.

 

 

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page