top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Gelişim Üniversitesi HIV ile Yaşam Etkinliğindeydik

Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi konferans salonunda “HIV ile Yaşam” temalı bir etkinlikte konuşmacı olarak yer aldık.



11.12.2019 tarihinde yaklaşık 100 hemşirelik fakültesi öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, HIV’in tıbbi boyutunun Uzm. Dr. Zeki Boztaş tarafından anlatımı sonrasında derneğimizi temsilen Tekin Tutar’ın HIV’in sosyal boyutlarını ele aldığı sunumuyla devam edilmiştir. Güncel tıbbi verilerle sunumuna başlayıp ardından bazı araştırma verileriyle toplumun HIV bilgisinin ne kadar eksik ve yanlış olduğunu anlatan Tutar, HIV sadece tıbbi bir durumken, var olan önyargılar nedeniyle aynı zamanda HIV’in bir insan hakları meselesi olduğunun altını çizmiştir.


HIV ile yaşayanların karşılaştıkları ayrımcılıkları basında çıkan bazı haberlerle ortaya koymuş ve basının HIV’i ele alış biçimindeki sorunları paylaşmıştır. HIV farkındalığı konusunda herkesin ama özellikle sağlık çalışanlarının daha çok çaba sarfetmesi gerektiğini vurgulayarak oturumunu sonlandırmış ve ardından gelen soruları yanıtlamıştır.

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page