top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Hacettepe Tıp Fakültesi Dersinde HIV'i Anlattık

2 Mart 2022 tarihinde Hacettepe Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin seçmeli olarak aldıkları ‘Ruh Sağlığı’ dersinde çevrimiçi olarak sunum yaptık.

Dönem 1 dersine 100’e yakın tıp fakültesi öğrencisinin katıldı. Pozitif-iz Derneği’ni temsilen Çiğdem Şimşek’in sunum yaptığı derste ilk önce HIV’e dair neden bu denli çok önyargıların olduğuna değindik. Ardından bu önyargılara neden olan yanlış ve eski bilgileri anlattık.


Özellikle mesleki ve özel yaşamlarında uygulayabilecekleri korunma pratikleri hakkında bilgiler verdik. Ardından HIV’i daha iyi tanıyabilmeleri için yapısından, bulaşabileceği koşulların hangileri olduğundan, tanı ve tedavi yöntemlerinden bahsettik. HIV’in doğru terminolojisini örneklendirdik ve şiddetsiz anlatımının da öneminin altını çizdik. Sunum sonunda, ilgi ile dinleyen öğrencilerin sorularını yanıtladık.


Nazik daveti için Hacettepe Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları A.B.D. Öğretim Görevlisi Dr. İrem Yıldız’a ve güzel enerjileri için tüm öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

124 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page