top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

‘Hayata Pozitif Bak' Kitabımız Güncellendi…

HIV tanısı almış kişiler ve yakınlarının, ellerinde HIV’i her yönüyle ele alan, doğru ve güncel bilgilerin bulunduğu bir kaynak olması amacıyla hazırladığımız ‘Hayata Pozitif Bak’ kitabımızın güncellendiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

İLKO İlaç’ın kıymetli desteği ile 2020'de ilk baskısı yapılmış olan ‘Hayata Pozitif Bak’ Kitabı, 2022 yılında ek bölümlere yer verilerek yenilendi.


Kitabın her bölümü uzun yıllardır HIV alanında çalışmalar yürütmüş, kendi alanlarında uzman olan kişiler tarafından hazırlanmış ve HIV ile yaşayan kişiler tarafından zenginleştirilmiştir.


Tecrübelerimiz, HIV ile yaşayan kişilerin HIV hakkında ne kadar bilgilenirse ve konu ile ilgili kapasitelerini arttırırsa, o denli güçlenildiğini ve HIV ile yaşamlarını normalleştirdiğini göstermiştir. Kitabımızda bilimsel bilgilerin ve genel yaşam pratiklerinin yanı sıra, HIV ile yaşamı normalleştirmiş insanların hikâyelerine de yer verdik. Bu hikâyelerin, özellikle de yeni HIV tanısı alan bireylere yol gösterici olacağını düşünüyoruz.


Çalışmayı kaleme alırken fazla akademik olmayan, daha sade ve anlaşılır bir dille hazırlanmasına özen gösterdik. Kitap formatını özellikle, akıllara gelen veya takılan sorulara cevap bulunabilmesi için ‘soru–cevap’ şeklinde düzenledik.


Her ne kadar HIV ile yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış bir kitap olsa da konuyla ilgili her tür bilgiyi, desteği kapsamayı ve yaygınlaştırmayı da hedefledik. Tıbbi bilgilerin sürekli güncellendiğini, yeni gelişmeleri web sitemiz ve / veya sosyal medya hesaplarımızdan takip edebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.


HIV ve AIDS’e ilişkin toplumsal önyargılar ve yanlış inanışları da ortadan kaldırmayı, dolayısı ile de HIV ile yaşayan kişilere yönelik ayrımcılık ve damgalamanın olmadığı bir yaşam alanını hep birlikte oluşturmayı arzu ediyoruz.


Hayata Pozitif Bak Kitabı’na buradan veya yayınlarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.




1.001 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page