top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

HIV Pozitiflere Yönelik Online Eğitimler

İster HIV tanısını yeni almış olun ister bir süredir HIV ile yaşıyor olun hiç fark etmez. Bu eğitimlere katılabilirsiniz. Eğitimler HIV’in tarihi, tıbbi, psikolojik, hukuki ve sosyal alanlarında kendi bilgi ve kapasitelerini arttırmayı isteyen, HIV tanısı almış kişilere yönelik. Yani, bu eğitimler tam biz HIV pozitiflere göre. Ne yazık ki HIV ile yaşamayan dostlarımızı kabul edemiyoruz.

Peki, bu eğitimlere katılmak bize ne fayda sağlar?

HIV ile birlikte yaşadığımız sürece onun hakkında ne kadar doğru ve güncel bilgi sahibi olursak o denli güçlü oluruz. Malum HIV toplum nazarında pek sevilmeyen ve hakkında çooook eski ve yanlış bilgilerin olduğu, mitlerin dolaştığı zorlu bir konu. E haliyle onunla birlikte yaşayınca bu zorluklar bizlere de yansıyor. İşte tam da bu noktada HIV’i daha iyi tanımak hem bizi rahatlatacak hem de daha donanımlı kılacak.

Eğitimlerde neler olacak?

Pozitif-iz Derneği olarak ABD Büyükelçiliği’nin desteğiyle düzenleyeceğimiz eğitimlerde; HIV’in nereden geldiğini, klinik seyrini, ilaç kullanımı ve etkileşimlerini, ruhsal olarak bizleri nasıl etkilediğini, HIV’i nasıl anlatıp bir diğer akranımıza nasıl yaklaşacağımızı, devlet dairelerinde işlerimizi yürütürken hangi adımları izleyeceğimizi ve olası bir hak ihlalinde haklarımızı nasıl arayacağımızı alanında uzman kişilerden dinleyeceğiz.

2 döngü şeklinde planladığımız eğitimlerin birincisi Eylül 2021’de, ikincisi Kasım 2021 ayında olacak. Her oturumda farklı uzman ve konu yer alacak ve eğitimler üçer gün, 1’er saat blok şeklinde ilerleyecek.

Nasıl katılabilirim?

Eğitimler ücretsiz olacak ve Zoom programı üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Öte yandan büyük şehirlerin dışından gelen başvurular önceliklendirilecektir.

Dilerlerseniz başvuru formunda rumuz kullanabilir ve birden fazla eğitime başvuru yapabilirsiniz. Sağlayacağınız bilgi ve veriler herhangi bir üçüncü şahıs veya kurumla kesinlikle paylaşılmayacaktır.

Pozitif-iz Derneği etkinlikleri kayıt altına almıyor. Katılımcılar da etkinlikleri video (görüntülü ve/veya sesli kayıt), ekran görüntüsü şeklinde kayıt altına almayacaklarını taahhüt etmiş oluyor. Etkinlik sırasında kamera ve/veya mikrofon açmak zorunlu değil. Kamera veya mikrofon açan katılımcılar mahremiyetlerinin kendi sorumluluğunda olduğunu ve Pozitif-iz Derneği’nin hiçbir şekilde mahremiyetlerinden sorumlu tutulamayacağını kabul etmiş sayılmaktadırlar.

Ayrıca, katılımcılar Zoom oturumunda bulunan kişilerin mahremiyetine saygı duyacaklarını, hiçbir şart ve koşulda kişilerin HIV statüsünü hiçbir yerde ve hiç kimseyle paylaşmayacaklarını da kabul etmiş sayılmaktadırlar.

Aşağıda yer alan tablodan ilgilendiğiniz her oturum için başvuru formu doldurarak etkinliğe başvuru yapabilirsiniz.

Seminer başlık, uzman ve tarihleri ise şöyle;

1. DÖNGÜ EĞİTİMLER

23 Eylül 2021 Perşembe

20.30 - 21.30 HIV’in Tıbbi Boyutu Prof. Dr. Deniz Gökengin

21.40 - 22.40 İlaç Kullanımı ve Etkileşimleri Kln. Ecz. Sinan Elmalığoğlu

24 Eylül 2021 Cuma

20.30 - 21.30 HIV'in Psikolojik Boyutu Dr. Öğr. Gör. Meral Akbıyık

21.40 - 22.40 Akran Danışmanlığı Aktivist Çiğdem Şimşek


25 Eylül 2021 Cumartesi

20.30 - 21.30 HIV ve Bürokratik İşlemler Aktivist Önder Bora

21.40 - 22.40 HIV’in Hukuki Boyutu Av. İsmail Cihan Tuğcu

2. DÖNGÜ EĞİTİMLER

25 Kasım 2021 Perşembe


20.30 - 21.30 HIV’in Tıbbi Boyutu Prof. Dr. Deniz Gökengin

21.40 - 22.40 İlaç Kullanımı ve Etkileşimleri Kln. Ecz. Sinan Elmalığoğlu


-- -- -- -- -- --

26 Kasım 2021 Cuma

20.30 - 21.30 Akran Danışmanlığı Aktivist Çiğdem Şimşek

21.40 - 22.40 HIV'in Psikolojik Boyutu Dr. Öğr. Gör. Meral Akbıyık

-- -- -- -- -- --

27 Kasım 2021 Cumartesi

20.30 - 21.30 HIV ve Bürokratik İşlemler Aktivist Önder Bora

21.40 - 22.40 HIV’in Hukuki Boyutu Av. İsmail Cihan Tuğcu




851 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page