top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

İzmir’de HIV Pozitifler İçin Akran Eğitimi

Güncelleme tarihi: 19 Şub 2023

HIV pozitifseniz ve HIV hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu eğitim tam size göre.


Pozitif-iz Derneği ‘HIV Pozitifler İçin Akran Danışmanlığı ve Vaka Yönetimi Eğitimi Projesi’ kapsamında 19 Şubat 2023 Pazar günü İzmir’de.


Gilead ile Hayat Bulan Fikirler Programı tarafından desteklenen ‘‘HIV Pozitifler İçin Akran Danışmanlığı ve Vaka Yönetimi Eğitimi Projesi’nin amacı; HIV pozitif kişilerin akran danışmanlığı gereksinimini karşılayarak, HIV ile yaşamlarını normalleştirmeleri ve HIV’in her yönü ile ilgili kapasitelerinin arttırılmasıdır.


Proje kapsamında İzmir ve Ankara’da birer tam günlük eğitimlerin gerçekleştirilmesi planlandı. 19 Şubat 2023 tarihinde İzmir’de düzenlenecek eğitimin ardından, 12 Mart 2023 Pazar günü Ankara’da da bir tam günlük eğitim gerçekleştirilecek.


Eğitim İçeriğinde Neler Var ve Kimler Katılabilir?


Alanında uzman kişiler tarafından verilecek olan eğitim; HV’in tıbbi, psikolojik, hukuki ve sosyal alanlarında kendi bilgi ve kapasitelerini arttırmayı isteyen, aynı zamanda isterlerse yeni tanı alan akranlarına destek verme konusunda istekli olan HIV pozitif kişilere yöneliktir.


Bir tam gün ve ücretsiz olan eğitim, 20 HIV pozitif kişinin katılımı ile sınırlıdır.


Eğitimde ele alınacak başlıca konular şunlardır;


► HIV’in Tarihi

► Tıbbi Boyutu, klinik evreleri

► Bulaş ve Bulaşmama Yolları

► Güvenli Cinsellik

► Belirlemeyen=Bulaşmayan Nedir?

► HIV’i Nasıl Konuşur, Nasıl Anlatırız?

► İletişim Becerileri ve Danışmanlık İlkeleri

► Dünyada ve Türkiye’de HIV/AIDS aktivizmi

► HIV’in Hukuki Boyutu

► Türkiye’de HIV Tedavisine Erişim ve Bürokratik İşlemler

► Örnek Danışmanlık Uygulaması


19 Şubat 2023 - Pazar günü // 09.30 - 17.30 saatleri arasında

Ege Üniversitesi HIV/AIDS Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGEHAUM) ortaklığı ile düzenlenen İZMİR eğitimine başvurmak için https://forms.gle/kHWfb1NNXWN5R4xZ7


12 Mart 2023 - Pazar günü // 09.30 - 17.30 saatleri arasında

ANKARA eğitimine başvurmak için: https://forms.gle/dwx9VqH3LqKuKT24A


ÖNEMLİ NOT:

Formda istenen bilgiler sadece eğitim hakkında iletişim kurmak, eğitimin yapılacağı adres bilgilerini paylaşmak amacıyla istenmektedir. Form sonunda bulunan kısmında, bilgilerinin kalmasına onay vermeyen kişilerin verileri eğitim sonrasında silinecek, kayıtlı tutulmayacaktır

Katılımcıların verdiği bilgiler 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Pozitif-iz Derneği tarafından korunacak, üçüncü şahıs ve kurumlar ile kesinlikle paylaşılmayacaktır. Eğitimle ilgili daha detaylı bilgi almak için info@pozitifiz.org adresine yazabilir veya 0535 519 54 95 (Hafta içi 12:00-19:00) hattımızı arayabilirsiniz.


Başvuru yapan herkese geri dönüş yapılacaktır. Sınırlı sayıda kontenjan olduğundan başvuruların hepsi olumlu değerlendirilemeyebilir. Eğitim İzmir civarındaki şehirlerde yaşayan kişilerin de katılımına açıktır.


Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page