top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

LGBTİ+ Örgütlerinin HIV Farkındalık ve Kapasitesini Uzaktan Eğitimler ile Arttırmak Projesi

Süresi : 6 ay / 18 Ağustos 2020 – Şubat 2021

Destekçi : Gilead Sciences

Amaç ve Hedef ve Yöntem :


Proje, kilit gruplar olarak tanımlanan erkeklerle seks yapan erkekler başta olmak üzere, LGBTİ+’ları temsil eden sivil toplum kuruluşları ve benzeri yapılanmalar üzerinden bu kitlelere ulaşılması hedeflendi. Böylece Türkiye’de faaliyet gösteren LGBTI+ dernekleri ile oluşumlarının, temsilcileri ve üyelerinin HIV konusunda güncel bilgilere sahip olmaları ve LGBTI+’lar ve kurumlarda HIV’e ilişkin fobinin azaltılması amaçlandı.


Tüm LGBTİ+’ların teste yönlendirilmesi, erken dönemde tanı alıp, tedaviye erişmeleri ve aynı zamanda katılımcıların çevresini de teste ve tanıya yönlendirmesi hedeflendi.


4 turdan oluşan projenin ikinci turu tamamlandıktan sonra eğitim oturumları HIV Farkındalığını Arttırma Eğitimleri olarak duyuruldu. Bunun sebebi, eğitimlere ilk iki tur sürecinde sosyal hizmet uzmanı, psikolog, avukat, diyetisyen olan kişilerin de başvurmak istemesidir. Bu kişiler LGBTİ+ alanında çalışmadıkları halde danışanlarının, müvekkillerinin veya hizmet verdikleri kişiler arasında LGBTİ+’lar olduğu için HIV konusunda bilinçlenmek istediklerini belirtmişlerdir.


4 tur ve 18 oturum olarak tasarlanan eğitimler ile Türkiye genelinde 300 kişiye ulaşılması hedeflendi.


Projedeki danışman ve eğitmen kadrosu, HIV alanında yıllardır çeşitli faaliyetler yürüten deneyimli üç doktor ve bir avukattan oluşturuldu. Ayrıca oturum moderasyonu için iki HIV aktivisti de yer aldı.


Çıktılar:


Her bir oturumun 60 dakika sürmesi planlanmasına rağmen uzmanlarımıza gelen yoğun sorular nedeniyle, eğitimler çoğu zaman 2 – 2,5 saate kadar uzadı. Bu nedenle 4. turun sonunda toplamda 18 oturumda 36 saat (2160 dakika) eğitim verildi.


Projenin birinci turuna 62 kişi, ikinci turuna 52 kişi, üçüncü turuna 94 kişi katıldı. Altı oturumdan oluşan dördüncü tura 128 kişi katıldı. Eğitimlere toplamda 336 kişi katıldı.


16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page