top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

M.A.C Kozmetik Çalışanları İçin "HIV ve AIDS Bilgilendirme" Videosu Hazırladı

M.A.C Kozmetik Türkiye, Pozitif-iz Derneği'nin desteği ile toplamda 330 çalışanına ulaştırdığı bir "HIV ve AIDS Bilgilendirme" videosu hazırladı.


HIV'in hem tıbbî hem de hukuki boyutlarına detaylıca değinilen çekimi M.A.C Kozmetik Türkiye Eğitim Müdürü Hatice Özcan ve Pozitif-iz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Şimşek gerçekleştirdi.

M.A.C Cosmetics'in şubat ayı içinde 3 farklı şehirde gerçekleştirdiği geleneksel 'Bilgileri Güncelleme' eğitiminin bir kısmını HIV ve AIDS konusuna ayırdıklarını belirten Özcan, "Toplam 13 günde küçük gruplar halinde ve farklı şehirlerde eşzamanlı ilerleyen bir eğitim olduğu ve bu nedenle fiziksel olarak her yere ulaşamayacağımız için özellikle hasta hakları ve mahremiyet konularına odaklı mesajlarımızı bir video vasıtasıyla iletme kararı aldık. Bu videoya konuk olarak katılan Pozitif-iz Derneği Yönetim Kurulu üyesi sevgili Çiğdem Şimşek ekibimizi HIV/AIDS konusunda bilgilendirdi. Böylece ekibimiz hem kendi sağlıklarına karşı nasıl daha dikkatli olacaklarını öğrendi hem de HIV ile yaşayan diğer insanların hakları konusunda bilgi ve farkındalık kazandı." dedi.

HIV'in bulaşma yolları, korunma yöntemleri gibi bilgileri paylaşmanın yanısıra HIV ve AIDS’in insanlar üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkilerinin en az fiziksel etikleri kadar önemli olduğunun altını çizdiğimiz video ile ilgili Özcan, katılımcılardan aldığı geri bildirimleri şöyle özetledi; "Video çalışmamızla toplamda 330 kişiye mesajlarımızı iletmiş olduk. Her biri büyük bir merak ve ilgiyle izledi, sonrasında çok etkilendiklerini ve farkındalıklarının çok arttığını söylediler.


Bu farkındalık ve savunuculuk çalışması için M.A.C'i tebrik ederiz.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page