top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Pozitif-iz Derneği, ‘Hayat Bulan Fikirler Destek Programı’nda Birinci Oldu

Pozitif-iz Derneği, Hayat Bulan Fikirler Destek Programı’nın Sosyal Projeler kategorisinde birinci oldu. 19 Ekim 2022 Çarşamba günü İstanbul, Swiss Otel’de gerçekleşen törende ödül aldı.


Gilead Sciences’ın 2013 yılında ‘Desteklenen her iyi fikir, Hayatı Değiştirir’ sloganıyla başlattığı ‘Hayat Bulan Fikirler Destek Programı’nın bu yıl 9.’su düzenlendi. 19 Ekim 2022 tarihinde İstanbul - Swiss Otel’de gerçekleşen törende, ödüller sahiplerini buldu.


Bu yıl toplam 43 başvuru alan programda; 5’i bilimsel ve 4’ü sosyal proje destek almaya hak kazandı. Sosyal projeler kategorisinde ise Pozitif-iz Derneği ‘HIV Pozitifler İçin Akran Danışmanlığı ve Vaka Yönetimi Eğitimi Projesi’ ile birinci oldu.



Hakan Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleşen töreninin açılış konuşmasını Gilead Medikal Direktörü Dr. Serhan Sevgi yaptı. Gilead’ın küresel ve ulusal arenada yürüttüğü çalışmaları aktaran Dr. Sevgi; “En iyi çözümleri geliştirme hedefimiz doğrultusunda bilimin gelişimine katkı sağlamak en önemli önceliklerimizden biri. Tüm dünyada bilimsel ve sosyal projelere destek veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki desteklediğimiz her iyi fikir insanların hayatlarında büyük değişimler yaratacak. İnsan hayatını iyileştirmek için araştıran, üreten, araştırma ve geliştirmenin bilimin kalbi olduğuna inanan ve kıymetli fikir ve projelerini bizimle paylaşan tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunar, kazanan projeleri gönülden tebrik ederiz” dedi.


Yerli Covid-19 aşısını geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin konuşmasını ardından, önceki yıllarda kazanan projelerin hayata geçirilme yolculuğu paylaşıldı. Ardından bu yılın kazanan finalistlerine plaketleri takdim edilmek üzere, sırayla sahneye davet edildi.


POZİTİF-İZ DERNEĞİ BİRİNCİ OLDU


Sosyal projeler kategorisinde birinci olan Pozitif-iz Derneği, plaketini almak üzere sahneye davet edildi. Dernek üyeleri Çiğdem Şimşek, Önder Bora ve Ahmet Özkan’a ödülü, Gilead Kıtalararası Bölge Kıdemli Kurumsal İlişkiler Direktörü (ICR) Ryan McKeel takdim etti.


Projenin mimarı Çiğdem Şimşek; ‘Ödül almamız çok sevindirici. Elbette en önemli olan kısmı, böyle projelerle HIV ile yaşayanların ihtiyaçlarına yönelik hizmetler üretebilmemiz. Bu çalışmaları hayata geçirebilmek için bize fırsat yaratan Gilead’a çok teşekkür ederiz. Ödülü tüm HIV ile yaşayanlar adına alıyorum” dedi.


‘HIV Pozitifler İçin Akran Danışmanlığı ve Vaka Yönetimi Eğitimi Projesi


Proje ile;

  • HIV ile yaşayanların fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden güçlendirilmesi,

  • Katılımcıların, yeni HIV tanısı alan akranlarına destek ve danışmanlık verebilir hale gelmesi,

  • Pozitif-iz Derneği bünyesinde ve kendi şehirlerinde HIV ile yaşayanlar sosyal ağı oluşturarak örgütlenebilmesi,

  • Destek-danışmanlık, savunuculuk ve farkındalık alanlarında aktivizm yapabilecek bilgi ve alan deneyimine sahip olmaları amaçlandı .

Ankara ve İzmir’de, bir tam gün gerçekleştirilecek olan eğitimlerle 40 HIV pozitifin katılımı hedeflendi.


Eğitimler; HIV’in tıbbi, hukuki ve diğer sosyal boyutlarıyla ilgili bilgi ve tecrübeye sahip danışmanlar ve vaka yöneticileri tarafından HIV ile yaşayanların bilgilendirilmesini ve deneyim paylaşımını içerir.


Program aşağıdaki tematik başlıklardan

  • HIV’in tarihi

  • HIV’in tıbbi boyutu

  • Dünyada ve Türkiye’de aktivizmi

  • Danışmanlık ilkeleri ve iletişim teknikleri

  • HIV bağlamında Haklar

  • HIV tedavisine erişim ve bürokratik işlemler

  • Danışmanlık canlandırmaları

Belli sayıda katılımcı kabul edilecek eğitimlere Türkiye’nin her yerinden HIV pozitifler başvuru yapabilir.

Desteklenen her iyi fikir, Hayatı Değiştirir.


*Gilead ile Hayat Bulan Fikirler Programı’nın amacı HIV, viral hepatitler, sistemik mantar enfeksiyonları, onkoloji ve hematolojik maligniteler alanlarında; -Hastalıkların taranmasını, -Teşhis edilmesini ve/veya, - Uygun tedavilere ulaşılmasını iyileştirmeye yönelik en iyi uygulamaların ve yeni fikirlerin geliştirilmesini, keşfedilmesini ve yayılmasını sağlayacak projelere destek vermektir.


144 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page