top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Proje Raporumuzu Tamamladık…

Gilead Sciences Türkiye’nin 2019 yılında 7.sini düzenlediği ‘Hayat Bulan Fikirler Ödül Programı’nda destek almaya hak kazanan “Sağlık Hizmeti Sağlayıcısı Öğrencilerinde Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Farkındalık Geliştirme Projesi”nin raporunu tamamladık.

Projenin genel amacı sağlık hizmeti sunucularında HIV ve AIDS’e yönelik önyargıları doğru bilgilendirme ile gidermektir. Projenin özel amacı ise Türkiye’de üç büyük ilde; İstanbul – İzmir – Ankara’da, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hemşirelik Fakültelerinde okuyan öğrencilerinin HIV ve AIDS hakkındaki bilgilerinin tazelenmesi ve bu öğrencilerin duyarlılık kazanması ile sağlık çalışanları arasında HIV ile yaşayanlara yönelik ayrımcılığın azaltılmasıdır.

Gerçekleştirilen oturumlardan önce; öğrencilerin HIV ve AIDS konusundaki bilgi düzeyini ölçmek, HIV pozitiflere yönelik tutum ve davranışlarını belirlemek, oturumdan sonra da; tıbbi ve sosyal bilgilendirme ile de yaratılan farkındalığı ölçmek amacıyla anonim olarak anketler uygulanmıştır. Çarpıcı sonuçların çıktığı raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz…

211 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page