top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Sağlık Hizmeti Sağlayıcısı Öğrencilerinde Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Farkındalık Geliştirme

Süresi : 5 ay / Kasım 2019 – Mayıs 2020

Destekçi : Gilead Sciences /Hayat Bulan Fikirler Destek Programından ödüllü proje


Amaç ve Hedef ve Yöntem :


Amacı; Türkiye’de üç büyük ilde; İstanbul – İzmir – Ankara’da Tıp Fakültesi, Diş Fakültesi ve Hemşirelik Fakültelerinde okuyan öğrencilerin HIV ve AIDS hakkındaki bilgilerinin tazelenmesi ve bu öğrencilerin duyarlılık kazanması ile sağlık çalışanları arasında HIV ile yaşayanlara yönelik ayrımcılığın azaltılmasıdır. Proje kapsamında 3 şehirde, 1500 öğrenciye ulaşılması hedeflendi.


Projenin ikinci ayağı olan anket çalışması da planlandı. Gerçekleştirilen oturumlardan önce; öğrencilerin HIV ve AIDS konusundaki bilgi düzeyini ölçmek, tutum ve davranışlarını belirlemek, oturumdan sonra da tıbbi bilgilendirme ile de yaratılan farkındalığı ölçmek amacıyla anketler hazırlandı.

Kasım 2019 – Mayıs 2020 tarihleri arasında, toplam 26 seminer yapılması planlanmış olup; tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ve getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle sadece 6 seminerin gerçekleşmesi mümkün oldu. Aynı nedenden dolayı seminerlerin yapılmasında organize çalışılan yetkili ve topluluklarla öngörülen 1500 öğrenci yerine 530 öğrenciye ulaşıldı ve bu kişilerden 490 öğrenci ile tam eşleşmeli anket çalışması yapıldı.


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page