top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Sivil Yaşam Derneği'nin HIV Farkındalığı Etkinliğindeydik

SİYAMDER (Sivil Yaşam Derneği) tarafından derneğin üye ve gönüllülerinin HIV bilgisini ve farkındalığını arttırmaya yönelik gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacı olarak yer aldık.



15.12.2019 tarihinde yaklaşık 20 katılımcının yer aldığı etkinlikte HIV’in tıbbi ve sosyal yönlerini ele alan bir sunum gerçekleştirdik. Sunumda; HIV ve AIDS nedir, arasındaki fark nedir, HIV nasıl bulaşabilir ve nasıl bulaşmaz, korunma yolları, HIV tanı testleri ve tanı sürecinde danışmanlığın önemi, HIV tedavisi, HIV’in tarihçesi ve epidemiyolojisi, bazı araştırma verileriyle toplumun farklı kesimlerinin HIV bilgisi, tutum ve davranışları, basında çıkan haberler üzerinden HIV ile yaşayan bireylere yönelik damgalama ve ayrımcılığın boyutları, geçmişten günümüze yapılan HIV farkındalığı çalışmaları ve İncir Reçeli adlı filmin toplumun HIV bilgisi üzerindeki negatif etkileri gibi çok farklı alanlarda katılımcılara bilgiler aktardık.



SİYAMDER bünyesinde daha geniş katılımlı olarak HIV farkındalığı etkinliklerinin devamının planlandığını mutlulukla öğrendik. İş birliktelikleri için kendilerine teşekkür ederiz.

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page