top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Ben ve Sağlık Çalışanım Kampanyası

Pozitif-iz Derneği olarak, Uluslararası AIDS Topluluğu (IAS-International AIDS Society) ve Gilead Sciences tarafından desteklenen Ben ve Sağlık Çalışanım Kampanyası (Me and My Heathcare Provider Campaign-MMHCP) kapsamında çalışmalara başladık. 


Kapmanya ile HIV geçişi önleme, tedavi ve destek sunan tüm sağlık çalışanlarının ayrımcılık karşıtı hizmet konusunda farkındalıklarını artırırmayı, aynı zamanda damgalama ve ayrımcılık olmadan hizmet veren sağlık çalışanlarını onurlandırmayı amaçlıyoruz. Damgalanma ve ayrımcılığın getirdiği zorluklara karşı bir umut sembolü olarak #StigmaFreeCare ve #ÖnyargısızSağlıkHizmeti nin Türkiye’de ve dünyada kabul görmesi için çalışacağız.


HIV ile yaşayanların kendilerini değerli ve saygı duyulduğunu hissettiği güvenli ve destekleyici bir ortam yaratmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Birlikte ayrımcılık ve damgalanmaya son verebilir, herkesin hak ettiği eşit ve adil sağlık hizmeti  almasını sağlayabiliriz.


• Kampanyanın 2024 Şampiyonlarıyla tanışmak için : https://www.youtube.com/playlist?list=PLjP62mGJ21IKI8BNh2V4cL8JMg355zUlw


• Kampanyanın şampiyonlarından ilham alan ayrımcılık içermeyen el kitabına erişmek için (En kısa zamanda Türkçe versiyonunu da paylaşacağız.)


Kampanyaya Nasıl dahil olabilirsiniz?


Siz de hikayelerin gücüne inanıyor, #StigmaFreeCare ve #ÖnyargısızSağlıkHizmeti için bize katılmak istiyorsanız 2024 Mart ayı boyunca dilerseniz kendi hesaplarınızdan, dilerseniz de bizimle anonim olarak en iyi uygulamaları, en yenilikçi çözümleri, ayrımcılık ve damgalanma olmadan aldığınız ya da verdiğiniz hizmetin size kişisel olarak etkisini paylaşabilirsiniz.


Lütfen gönderilerinizde #StigmaFreeCare ve #ÖnyargısızSağlıkHizmeti etiketlerini kullanarak kampanyamıza dahil olun! Hep birlikte, herkes için ayrımcılık ve damgalanma olmadan sağlık hizmetlerine erişimi teşvik edelim!



122 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page