top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileriyle Buluştuk

12 Şubat 2020 Salı günü, İzmir Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde okuyan 110 öğrenciye HIV ve AIDS konusunda sunum yaptık. Dernek üyemiz Önder Bora’nın, fakültenin Bilim Sanat Amfisinde yaptığı sunum büyük ilgi gördü.

“Sağlık Hizmeti Sağlayıcısı Öğrencilerinde Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Farkındalık Geliştirme Projesi” nin bir parçası olan anket uygulamamızı da gerçekleştirdik.


Hem sunum öncesi hem de sonrası dağıtılan anketlerden görüldüğü üzere, öğrencilerin büyük bir kısmında HIV ve HIV ile yaşayanlar hakkındaki eksik / yanlış bilgilerini değiştirdiğimizi gördük. Sunum sonrası anketlerin yorum kısmına düşüncelerini yazan öğrencilerin tümü, HIV konusundaki bilgilerinin bu sunum sonucu doğru ve en yeni bilgilerle değiştiğini, meslek hayatlarında ayrımcılığa yer vermeyeceklerini, HIV ile yaşayan bireylerle iletişimlerinde hassas olacaklarını ve kişisel olarak özel yaşamlarında HIV'den korunmak konusunda daha bilgilendiklerini belirttiler.

HIV ve AIDS'in farkı, HIV'in bulaşma ve bulaşmama yolları, Belirlenemeyen=Bulaşmayan, HIV pozitif bireylerin ayrımcılık, damgalanma gibi karşılaştıkları sosyal sorunların anlatıldığı sunum, öğrencilerden alınan soru ve cevaplarla son buldu.


Seminerin organizasyon bağlantısını sağlayan kıymetli Prof. Dr. Deniz Gökengin’e, desteklerinden ötürü Diş Hekimliği Fakültesi dekanı değerli Prof. Dr. Necdet Erdilek ve değerli dekan yardımcısı Prof. Dr. Ali Gürkan’a sonsuz teşekkür ederiz.

211 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page