top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

EGEHAUM ile 2 Seminer Gerçekleştirdik

Pozitif-iz Derneği olarak, Ege Üniversitesi HIV/AIDS Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGEHAUM) müdürü Prof. Dr. Deniz Gökengin ile birlikte ‘'HIV ve Tahlilleri Anlamak' ve ‘HIV ve Bebek Sahibi olmak’ başlıklarında olmak üzere 2 bilgilendirme semineri düzenledik.


Sadece HIV ile yaşayanlara yönelik olan ve daha çok soru cevap şeklinde ilerleyen buluşmanın ilki, 13 Aralık 2021 Pazartesi günü 20.30 – 22.00 saatleri arasında 18 kişinin katılımı ile gerçekleşti.


'HIV ve Tahlilleri Anlamak' konusunun konuşulduğu buluşmada Prof. Dr. Deniz Gökengin, HIV ile enfekte kişilerin rutin olarak yaptırdıkları kan testlerinin önemini ve bazı parametrelerin ne anlama geldiğini paylaştı. Gökengin, ayrıca 'Hekimler hastalarından ne bekliyor?' konusuna da değindi. Katılımcıların çoğu hem sesli soru yöneltti hem de sohbet kısmında merak ettiklerini iletti.

İkincisini 27 Aralık 2021 Pazartesi günü düzenlediğimiz buluşmanın konusu ise 'HIV ve Bebek Sahibi Olmak' idi.


10 bağlantı noktasından katılımcının olduğu semineri, bebek sahibi olmayı planlayan kişiler eşleri ile birlikte dinledi. Aktif soru-cevap şeklinde gerçekleşen buluşmada Gökengin, özellikle 'Belirlemeyen=Bulaşmayan' kriteri ile nasıl bebek sahibi olunacağını ve planlı gebeliklerde HIV pozitif kadında hangi adımların izlenileceğini detaylıca anlattı.


Bebek sahibi olunması konusunun yanı sıra hem hasta-hekim ilişkisinde hem de tanı-tedavi izleminde hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin bilgilerini de aktardı. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmanın önemine vurgu yaptı. Sigara kullanımında ise zararlarının altını çizdi ve bırakılması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Keyifli ve bilgilendirici sunumları için Prof. Dr. Deniz Gökengin'e çok teşekkür ederiz.

62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page