top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

EUROPACH Projesi Kapanış Konferansı “HIV/AIDS Aktivim Tarihi ve Arşivi”

Derneğimizin de proje partnerlerinden olduğu EUROPACH* projesinin kapanış konferansı 12-13 Eylül 2019 tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleşti.


İsviçre, Polonya, Almanya, İngiltere, Amerika, Rusya ve Türkiye’den sivil toplum temsilcilerinin katıldığı konferansta HIV tarihi ve aktivizm pratikleri hakkında her ülke kendi deneyimlerini aktardı. Siyaset ve HIV Aktivizminin ilişkisinin nasıl birbirini etkilediği ile ilgili oturumlar gerçekleştirildi.

“AIDS und HIV in der Türkei” (Türkiye’de AIDS ve HIV) başlığıyla gerçekleşen etkinlikte Zülfukar Çetin’in “Sözlü Tarih” kitabının tanıtımı gerçekleştirdi. Türkiye’de HIV ve AIDS alanında yapılan çalışmaların neredeyse tamamını kapsayan kitabın tanıtımı Gays & Lesbians aus der Türkei (Gladt e.V.) Derneği’nde gerçekleşti. Kitaba söyleşileri ile katkıda bulunan İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfın’ndan Dr. Muhtar Çokar ve Pozitif-iz Derneği’nden Yasin Erkaymaz yaptığımız çalışmalar ve HIV alanındaki mevcut durumumuz hakkında konferans katılımcılarını bilgilendirdi.


Schwules Müzesi’nde “HIV Stories” (HIV Hikayeleri) sergisinin açılışını konferans ile eş zamanlı olarak başladı. Serginin Türkiye’ ye ayrılan alanının küratörlüğünü Alper Turan gerçekleştirdi. 11 Kasım 2019 tarihine açılacak olan sergiyi Berlin Schwules Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.


*EUROPACH projesi

Dört araştırma grubu ile 14 sivil toplum kuruluşu arasındaki işbirliğinden oluşan bir proje idi. Proje kapsamında sağlık hizmeti, aktivizm ve politika gelişimi alanlarında arşiv taramaları yapıldı. Ayrıca alanda faaliyet gösteren kişilerle mülakatlar gerçekleştirildi ve siyasal aktörlerin HIV’e karşı tutumları da dahil edildi.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page