top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Farkındalık Konseri Düzenledik

Pozitif-iz Derneği olarak, Pharmactive’in koşulsuz katkılarıyla 1 Aralık akşamı ünlü ses virtüözü Nuri Harun Ateş’in sahne aldığı ‘Dünya AIDS Günü Farkındalık Konseri’ İstanbul Dorock XL Rooftop’ta 21.00 – 23.00 saatleri arasında herkesin katılımına açık olarak ücretsiz gerçekleşti.


Tam 40 yıldır hayatımızda olan HIV’e ve yarattığı etkilere dikkat çekmek amacıyla, tüm dünyada 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenlenir. Pozitif-iz Derneği olarak biz de, Türkiye’de gelişen bilimsel ilerlemelerin ışığında HIV’in daha güncel ve doğru bilgilerle tanınırlığının arttırılması için bir ‘Farkındalık Konseri’ organize ettik.

Gelen kişilerin bilgilerini tazelemek için hazırladığımız ‘Hep bir İyilik Var’ broşürleri masalara konuldu, dağıttığımız kırmızı kurdele pinleri ise katılımcıların üzerinde yerlerini aldı.


Konser gecesi, barkovizyona yansıttığımız enfeksiyon hekimlerinin kısa mesaj videoları ile başladı. Verilen mesajlarda; Prof. Dr. Fehmi Tabak, Prof. Dr. Özlem Altıntaş Aydın, Prof. Dr. Selçuk Kaya, Prof. Dr. Hayat Kumbasar Karaosmanoğlu, Doç. Dr. Birgül Mete, Doç. Dr. Aslıhan Demirel ve Doç. Dr. Dilek Sevgi Yılmaz HIV enfeksiyonu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

DÜNYA AIDS GÜNÜ MESAJI


Gecenin açılış konuşmasını ise Pozitif-iz Derneği yönetim kurulu başkanı Önder Bora yaptı. Davetlilere ‘Hoşgeldiniz’ dedikten sonra Bora, Dünya AIDS Günü’nün anlam ve önemine değindi. Ardından; günümüzdeki tedavi imkanlarıyla HIV pozitif kişilerin herkes kadar sağlıklı bir yaşam sürdüğünden, ‘Belirlenemeyen=Bulaşmayan’dan ve bebek sahibi olabildiklerinden bahsetti. Konuşmasına, korunmada kondom kullanımının yanında artık ülkemizde PreP’in de satışa sunulduğundan bahsederek konuşmasını bitirdi. Alkışlarla sanatçı Nuri Harun Ateşi sahneye davet etti.


SANATÇIDAN SOSYAL MESAJLAR


Renkli kostümü ile sahne alan Nuri Harun Ateş ise davetlilere eğlence dolu saatler yaşattı. İnteraktif geçen kimi şarkılarının yanı sıra, şovuna kattığı samimi espiriler ve hoş sohbetler ile dinleyicilerin oldukça beğenisini kazandı. Konserinin finalinde ise HIV testinin önemine ve HIV pozitiflere olan önyargılar ile damgalamaların ne denli yersiz olduğunu vurgulayarak sosyal mesajlar verdi.

SÜRPRİZ ŞARKILAR


Davetli olarak geceye katılan şarkıcı Simin Mater özel istek üzerine sahneye davet edildi. Muazzam sesi ile seslendirdiği Uykusuz Her Gece isimli Ajda Pekkan parçası ile beğeni dolu alkışları topladı. Simin Mater’in hem aktivist hem de sanatçı olan dostu Önder Bora’yı sahneye davet etmesiyle atmosfer daha da güzelleşti. Birlikte düet yaptıkları Dilek Taşı adlı şarkıyla tüm dinleyenler adeta büyülendi.

Başta etkinliğe gelen HIV dostu misafirlerimize, değerli katkıları için Pharmactive’e ve organizasyonda emeği geçen tüm gönüllerimize çok teşekkür ederiz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page