top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Gilead Sciences Dönem Toplantısı’nda sunum Yaptık

Gilead Sciences Türkiye Ofisi'nin 19-21 Eylül 2022 tarihlerinde Kıbrıs'ta düzenlediği 'Dönem Toplantısı'na davet edildik.


20 Eylül 2022 Salı günü "Hayatlara Dokunmak" sloganı ile gerçekleştirilen ilk oturumda Medikal Müdür Dr. Güniz Kayhan söz aldı ve Pozitif-iz Derneği’ni temsilen katılan Çiğdem Şimşek'i tanıtarak sahneye davet etti.

Tüm Gilead çalışanlarının katıldığı toplantıda Çiğdem Şimşek ‘HIV’in Sosyal Etkileri’ sunumunu yaptı. Şimşek, konuşmasına 'HIV ile Yaşayanlar'ın tanımını yaparak başladı. HIV'in tanı alan kişiyle birlikte çevresindeki insanları da (aile, eş/partner...vs) etkilediğini, dolayısı ile onların da HIV ile yaşadığını anlattı.


Sunumda kısaca HIV'in klinik seyrine değindikten sonra, HIV terminolojisini ve sözel - görsel şiddetsiz anlatımını gazete kupürleri ile örneklendirerek paylaştı. Bunlarla birlikte Dünya ve Türkiye verilerine de değildi. Sunumu sırasında sık sık artan vaka sayılarına ve HIV testinin önemine vurgu yaptı. Şimşek, sunumu ağırlıklı olarak HIV ile yaşayanların karşılaştıkları damgalanma ve ayrımcılıkları insan hikâyeleri üstünden aktardı.

Sunum sonunda pek çok katkı ve geri bildirim geldi. Şimşek, gelen soruları yanıtladıktan sonra sunumunu tamamladı.

Nazik davetleri için başta Kurumsal İlişkiler Müdürü Özlem Horasanlı ve Güniz Kayhan olmak üzere, tüm Gilead ailesine çok teşekkür ederiz

91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page