top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

HIV ile Yaşayanlar İçin Pozitif Telefon Hattı Projesi-1

Süresi : 6 ay / 18 Ağustos 2020 – 18 Şubat 2021

Destekçi : Gilead Sciences

Amaç ve Hedef ve Yöntem :


“HIV ile Yaşayanlar İçin Pozitif Telefon Hattı Projesi” ile hem Türkiye’nin tüm illerinden hem de yurtdışında yaşayan HIV ile enfekte kişilerin ve yakınlarının ulaşıp bilgi ve destek almaları amaçlandı.


Yürütülecek bu proje kapsamında sadece HIV ile yaşayanlara değil, şüpheli temasta bulunan kişilere de bilgilendirme yapılması amaçlandı. Bu bağlamda HIV ile enfekte olan ve durumundan haberdar olmayan kişilerin de teste, dolayısı ile tedaviye yönlendirmeleri sağlanmış oldu.


HIV ile yaşayan kişilere akran danışmanlığı ve riskli temas yaşayan kişilere bilgilendirme yapılması dahil olmak üzere her ay ortalama 120 kişiye hizmet verilmesi hedeflendi.


HIV uzmanı akran danışmanımız tarafından Türkçe – İngilizce ve Fransızca olarak cevaplandırılabilen hattımızın hafta içi 12.00 – 20.00 saatleri arasında çalışması planlandı.


Çıktı:


Proje süresince Ağustos 2020 - Şubat 2021 aylarında; 329 HIV ile yaşayan kişiyle 646 kere görüşülmüş, 223 kişiye riskli temas konusunda bilgilendirme/teste yönlendirme yapılmıştır. Toplam olarak 552 kişiye 878 kere danışmanlık hizmeti verilmiştir.


18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page