top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin ‘HIV Farkındalığı Eğitici Eğitimi’

Pozitif-iz Derneği ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi,

hayata geçirdikleri ‘Sağlık Öğrencilerinde HIV Farkındalığı Geliştirme Projesi’ kapsamında 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde İzmir’de eğitici eğitimi düzenliyor.

Gilead’ın desteği ile hayata geçirilen projede; HIV ile yaşayan kişilerin tanı – tedavi ve takiplerinin her aşamasında, damgalanma ve ayrımcılığa maruz kalmadan, sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanması ve yaşam kalitelerine katkı sağlanması amaçlanıyor.


Çalışmayla; geleceğin hekimleri olan ve HIV ile yaşayanların izlem ve tedavisinde önemli bir rol oynayacak olan tıp fakültesi öğrencilerinin, alacakları eğitim sonucunda; edindikleri bilgiler ve olumlu davranış modellerinin diğer tıp fakültesi öğrencilerine ve toplumdaki akranlarına yayılması hedefleniyor.


EĞİTİMDE NELER VAR?


Alanında uzman hekim ve aktivistler tarafından verilecek olan program içeriğinde;


- HIV’in tarihi,

- Klinik seyri,

- Tanı ve testler,

- Korunma yolları,

- Hekim ve hasta hakları,

- Dünyada ve Türkiye’de aktivizm geçmişi,

- HIV’in doğru anlatımı ve görselleştirilmesi,

- Savunuculuk ve kampanya hazırlama başlıkları yer alıyor.


Program ayrıca sticker uygulaması, canlandırmalar, ısınma oyunları ile zenginleştirildi. Katılımcılar eğlenirken, aynı zamanda da bilgilerini tazeleyecek.


KİMLER - NASIL KATILABİLİR?


Sadece tıp fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olan program, iki tam gün olarak, 6 - 7 Mayıs 2023 (Cumartesi ve Pazar günleri), İzmir - Karşıyaka’da gerçekleştirilecek.


Ücretsiz olarak düzenlenecek olan eğitim için katılımcı sayısı 25 ile sınırlı ve katılım belgesi 2 günün tamamına katılanlara verilecek.


2 Mayıs 2023 Salı günü eğitime kabul alan öğrencilerle eğitim yeri, programı ve başlangıç-bitiş saatleri ile ilgili detaylar paylaşılacak. Aynı gün eğitime dâhil edilemeyen kişilere de dönüş yapılacak.


Eğitimine katılmayı isteyen öğrenciler için başvuru formu burada:


Not: Eğitim İzmir dışından katılmak isteyen öğrencilere de açık. Program kapsamında diğer illerden gelen kişilere yol ve konaklama desteği sağlanamamakta.



Mekan desteği için Karşıyaka Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz.


180 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page