top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

VIII. HIV/AIDS Mezuniyet Sonrası Kursu’na Katıldık

HIV alanında çalışan uzman derneklerinden birisi olan HIV Enfeksiyonu Derneği (HIVEND) tarafından, 2- 3 Mart 2024 tarihlerinde Florence Nightingale Hastanesi Şişli-İstanbul’da düzenlenen VIII. HIV / AIDS Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu’na Pozitif-iz Derneği olarak katıldık.

 

Yeni mezun hekimlerin HIV konusunda hem bilgilerin tazelenmesi hem de deneyim paylaşarak olgular üzerine tartışmalar yürütmeleri amacıyla düzenlenen kursta yaklaşık 120 katılımcı oldu.

 


Damgalanma ve Ayrımcılığı Anlattık

 

Eğitimin ilk gününün, üçüncü oturumu olan ‘Hep Gündemde Kalanlar’ bölümünde ise Pozitif-iz Derneği temsilcisi Çiğdem Şimşek ‘Damgalanma ve Ayrımcılık’ sunumunu yaptı.

 

Konuşmasına Dernek çalışmalarını anlatarak başlayan Şimşek, saha deneyimlerini paylaşarak devam etti. Yanlış bilginin önyargılara, önyargıların ise damgalanma ve ayrımcılıklara neden oluğunu anlattı. Damgalanan kişilerin giderek sessizleştiğini, sessizleştikçe de etkisiz hale geldiğini ve bunun bir kısır döngü halinde devam ettiğini aktardı. Sağlık hizmeti sağlayıcılığındaki damgalanma ve ayrımcılıklara da değindi. Multidisipliner yaklaşımın HIV ile yaşayanların tanıdan tedavi ve takibinde kadar her aşamasında çok önemli olduğunu da vurguladı.



Nazik davetleri için HIVEND’e çok teşekkür ederiz.

 

 

Gerçekleştirilen kursun tam programına şuradan ulaşılabilir:


29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page