top of page
  • Yazarın fotoğrafıPOZİTİF İZ

Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesindeydik

Gilead Sciences ‘Hayat Bulan Fikirler Bağış Programı’ tarafından desteklenen “Sağlık Hizmeti Sağlayıcısı Öğrencilerinde Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Farkındalık Geliştirme Projesi” kapsamında ilk seminerimizi 26 Kasım 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi’nde gerçekleştirdik.

200’ün üzerinde hemşirelik öğrencisinin katıldığı “HIV seni ne kadar ilgilendiriyor?” başlıklı sunumumuzda gerek mesleki, gerekse özel yaşamları açısından HIV’i her yönüyle ele aldık.


Sunumda HIV ve AIDS’in farkı, evreleri, evrensel enfeksiyon kuralları, temas öncesi ile temas sonrası profilaksi ve test sürelerini anlattık. Ardından dünyadaki durumu ve Türkiye’deki sayılar ile artış hızını ve nedenlerini paylaştık.


Gelen soruları yanıtlayarak oturumu tamamladık. Sunum sonrasında gelen yorumlar ise çok umut vaat ediciydi; “Ne kadar çok şeyi yanlış biliyormuşum.”, “Daha önce stajda enfeksiyonu olan birinin kâğıdını görünce almak istemiyordum, bir daha böyle bir şey hiç yapmam.”, “Bütün önyargılarımı kırdınız, çok teşekkür ederim.”


Seminerin organize edilmesinde destek olan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Kaya’ya ve İÜ Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gülbeyaz Can’a çok teşekkür ederiz.


“Sağlık Hizmeti Sağlayıcısı Öğrencilerinde Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Farkındalık Geliştirme Projesi” neyi hedefliyor?


Projenin özel amacı ise Türkiye’de üç büyük ilde Tıp Fakültesi, Diş Fakültesi ve Hemşirelik Fakültelerinde okuyan öğrencilerinin HIV ve AIDS hakkındaki bilgilerinin tazelenmesi ve bu öğrencilerin duyarlılık kazanması ile sağlık çalışanları arasında HIV ile yaşayanlara yönelik ayrımcılığın azaltılmasıdır.

69 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
hiv tdvisinde yeni dönem
bottom of page