POZİTİF İZ

26 Nis 20231 dk.

Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin ‘HIV Farkındalığı Eğitici Eğitimi’

Pozitif-iz Derneği ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi,

hayata geçirdikleri ‘Sağlık Öğrencilerinde HIV Farkındalığı Geliştirme Projesi’ kapsamında 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde İzmir’de eğitici eğitimi düzenliyor.

Gilead’ın desteği ile hayata geçirilen projede; HIV ile yaşayan kişilerin tanı – tedavi ve takiplerinin her aşamasında, damgalanma ve ayrımcılığa maruz kalmadan, sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanması ve yaşam kalitelerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Çalışmayla; geleceğin hekimleri olan ve HIV ile yaşayanların izlem ve tedavisinde önemli bir rol oynayacak olan tıp fakültesi öğrencilerinin, alacakları eğitim sonucunda; edindikleri bilgiler ve olumlu davranış modellerinin diğer tıp fakültesi öğrencilerine ve toplumdaki akranlarına yayılması hedefleniyor.

EĞİTİMDE NELER VAR?

Alanında uzman hekim ve aktivistler tarafından verilecek olan program içeriğinde;

- HIV’in tarihi,

- Klinik seyri,

- Tanı ve testler,

- Korunma yolları,

- Hekim ve hasta hakları,

- Dünyada ve Türkiye’de aktivizm geçmişi,

- HIV’in doğru anlatımı ve görselleştirilmesi,

- Savunuculuk ve kampanya hazırlama başlıkları yer alıyor.

Program ayrıca sticker uygulaması, canlandırmalar, ısınma oyunları ile zenginleştirildi. Katılımcılar eğlenirken, aynı zamanda da bilgilerini tazeleyecek.

KİMLER - NASIL KATILABİLİR?

Sadece tıp fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olan program, iki tam gün olarak, 6 - 7 Mayıs 2023 (Cumartesi ve Pazar günleri), İzmir - Karşıyaka’da gerçekleştirilecek.

Ücretsiz olarak düzenlenecek olan eğitim için katılımcı sayısı 25 ile sınırlı ve katılım belgesi 2 günün tamamına katılanlara verilecek.

2 Mayıs 2023 Salı günü eğitime kabul alan öğrencilerle eğitim yeri, programı ve başlangıç-bitiş saatleri ile ilgili detaylar paylaşılacak. Aynı gün eğitime dâhil edilemeyen kişilere de dönüş yapılacak.

Eğitimine katılmayı isteyen öğrenciler için başvuru formu burada:

https://forms.gle/j6XqVJJNHGSKCcqD9

Not: Eğitim İzmir dışından katılmak isteyen öğrencilere de açık. Program kapsamında diğer illerden gelen kişilere yol ve konaklama desteği sağlanamamakta.

Mekan desteği için Karşıyaka Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz.

    1820
    0